Geen resultaten

Iedere relatie is anders. Het ene stel heeft andere regels en afspraken dan het andere stel. Over het algemeen wordt de lijn getrokken wanneer iemand in een relatie met een ander zoent. Dat is dan absoluut not done. Het kan echter ook zijn dat je flirten al te ver vindt gaan en dat moet je partner dan ook zeker weten. Het heeft ook te maken met wat voor idee mensen bij relaties hebben. Zo vindt de één het gewoon kunnen om met anderen te dansen, flirten en andere dingen te doen, terwijl de partner van diegene dat misschien verschrikkelijk vindt.

Wat is een open relatie?
Een relatie bestaat natuurlijk niet alleen uit zoenen en seks, maar ook uit het delen van geheimen, er altijd voor elkaar zijn en plezier hebben met elkaar. Wanneer je een open relatie hebt, is het toegestaan om seks te hebben met iemand anders. Mensen die een open relatie hebben, linken seks en liefde dus niet standaard al aan elkaar, terwijl er veel mensen zijn die dit wel doen. Je kunt het echter prima zien als twee verschillende dingen. Zo is het zeker mogelijk om seks te hebben met iemand waar je niet van houdt. Bij open relatie dating voor sex deel je dus ontzettend veel met je eigen partner, maar heb je ook seks met anderen. Het kan echter ook zijn dat je een open relatie hebt waarbij je alleen met anderen zoent, omdat de partner of jij het niet prettig vindt om seks te hebben met iemand anders. Het is erg belangrijk om goed te bespreken wat wel en niet kan. Het is vervelend als je denkt dat het oké is, maar dat niet zo blijkt te zijn. Praat hierover met je partner om ruzies te voorkomen.

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor open relatie dating. Sommige mensen vinden het maar moeilijk om zich zo te binden dat ze absoluut geen seks meer mogen hebben met andere mensen. Dat betekent niet dat zij niet van hun partner houden. Op de manier van een open relatie, hoeft iemand zich niet te binden maar kan je het toch leuk hebben. Een andere optie is dat mensen meer spanning zoeken in hun relatie. De seks is misschien wat gewoontjes, saai of is er helemaal niet meer. In dat geval komt het vaak voor dat één van de twee de seks erg mist. Je kunt in dat geval beter afspreken dat het goed is dat de ander seks heeft met anderen, in plaats van dat diegene misschien wel vreemdgaat en jij er niets van weet. Een open relatie kan ervoor zorgen dat je nog dichterbij elkaar komt. Zo kan iemand die seks heeft met anderen, pas vanaf dat moment echt merken dat er een goede klik is met jou bijvoorbeeld. Daarbij komt dat de seks misschien ook wel zal verbeteren. Ook seks is iets waarmee je moet oefenen, en een ander kan jouw partner misschien helpen verbeteren. Zo kan het dus goed dat de seks tussen jullie beter wordt dan ooit.

Nadelen van een open relatie
Hoewel het dus kan zorgen voor spanning die de relatie weer zal verbeteren, zitten er ook nadelen aan. Een open relatie is niet voor iedereen een goede optie. Allereerst moet je absoluut niet jaloers aangelegd zijn. Je moet er tegen kunnen dat jouw partner op een avond het bed deelt met een ander en jij misschien wel rustig thuis zit te wachten tot je partner weer terugkomt. De gedachte dat jouw partner met iemand anders is, moet je misschien wel iets doen, maar niet zoveel dat je er gek van wordt. Vind je het al erg als je partner af en toe eens naar een ander kijkt? Dan is een open relatie echt een afrader. Het zou zonde zijn als de relatie verpest wordt terwijl alles verder goed zat.

Daarbij komt dat er niet veel gepraat wordt over open relaties, en mensen het misschien vreemd kunnen vinden. Het ligt natuurlijk helemaal aan jezelf of je je daar iets van aantrekt. Je kunt er ook voor kiezen om niets te zeggen. Zo weet niemand dat jouw partner af en toe het bed deelt met een ander. Het achterhouden is niet perse aangeraden, maar je zou het kunnen doen om ervoor te zorgen dat mensen je niet vreemd gaan vinden.

Ten slotte is een nadeel nog dat het een relatie ook kapot kan maken. Misschien weet je zeker dat je niet jaloers bent, en dat is dan ook prima. Je loopt echter altijd het risico dat jij of je partner iemand vindt die meer zal worden dan slechts een sekspartner. Zo kun je dus verliefd worden op een ander, waardoor jouw relatie kapot zal gaan. Ook kan het zijn dat jij of je partner de avontuurtjes met anderen zo leuk vindt, dat jullie amper meer tijd samen doorbrengen. Het gaat dan dus ten koste van je relatie. Denk er dus aan dat je altijd het risico loopt dat je relatie minder goed zal worden, maar vergeet aan de andere kant ook niet dat het je relatie ook kan verbeteren. Jullie kunnen elkaar aantrekkelijker gaan vinden en de magie kan binnen korte tijd weer helemaal terug zijn. Het is dus eigenlijk een kwestie van uitproberen. Uiteraard kun je ook altijd zeggen dat je nog wel een relatie wilt, maar dat het geen open relatie meer moet zijn.

Een open relatie vinden
Het zal je waarschijnlijk verbazen hoe veel mensen een open relatie perfect zouden vinden. Uiteraard zijn er ook veel mensen die nou eenmaal te jaloers zijn om een open relatie te hebben, hoewel het ze wel interessant lijkt. Je kunt toch een relatie hebben met alle positieve dingen die daarbij komen kijken, maar komt ook nooit zonder seks te zitten.

Ongeveer 26% van de mannen gaat vreemd of is wel eens vreemd gegaan. Dit heeft ontzettend vaak te maken met het feit dat de vrouw geen zin meer heeft in de seks. Op een gegeven moment kan het zijn dat de man dit niet meer kan volhouden, waardoor hij dan vreemdgaat. Met een open relatie, heb je dit soort problemen niet. Een man zal veel meer open zijn, want er is niets meer verboden om te doen. Uiteraard zijn er ook veel vrouwen die vreemdgaan, en dat kan ook om dezelfde reden zijn. Dan heb je nog de mannen en vrouwen die ontzettend veel van hun partner houden, maar zich toch vaak aangetrokken voelen tot anderen. Dit heeft niets te maken met liefde, maar simpelweg alleen met lust. Ook in dat geval is de open relatie een goede optie.

De grote vraag is echter: hoe vind je nou een open relatie? Waar vind je nou mensen die een open relatie willen? Het antwoord is simpel: overal. Je hebt kans dat je iemand tegenkomt in de kroeg, in een winkel, maar ook online. Online is de kans altijd groter, omdat het aanbod hier nou eenmaal het grootst is. Het fijne aan iemand online zoeken, is dat je bij je profiel al kunt invullen wat je zoekt. Als mensen daar interesse in hebben, kun je reageren. Als iemand denkt 'nee, dat is niets voor mij', dan reageren ze ook niet op je. Je krijgt dus alleen te maken met mensen die hetzelfde willen als jij. Op deze manier hoef je ook geen tijd te verspillen aan urenlang praten of chatten met mensen die toch niet uit zijn op hetzelfde als jij. Dit gaat vooral op wanneer je mensen in het echt leert kennen. Het is vreemd om meteen te vragen of de ander ook uit is op een open relatie, terwijl je dit online meteen kunt vermelden. Als je op zoek bent naar een open relatie, is het dus zeker een aanrader om dit via internet te doen. De kans dat je het dan vindt, is vele malen groter.

Er zijn vele datingsites waar je je kunt aanmelden voor online dating. Let wel op dat een website als second love, niet perse bedoeld is voor mensen met een open relatie. Second love is bedoeld voor mensen die vreemd willen gaan, en waarvan de partner het dus niet weet. Er zijn genoeg websites waar je wel een open relatie kunt vinden. Je kunt ook een applicatie downloaden zoals Tinder. Met Tinder kun je een match krijgen en vervolgens aan de ander laten weten wat je zoekt en graag zou willen. Zeg dit niet pas nadat je al uren met de ander hebt gechat, want het zou jammer zijn als de ander vervolgens helemaal is afgeknapt.

LAT relatie
Een goede reden om ook te kiezen voor een open relatie, is een lat relatie. Dit betekent: lange afstand relatie. Hierdoor zien mensen elkaar maar weinig. Het ene stel ziet elkaar een keer per drie weken, het andere stel maar één keer in het halfjaar. Het verschilt dus nogal, maar een open relatie kan in dat geval wel prima werken. Bij de lange afstandsrelatie kun je je voorstellen dat je bijna nooit seks hebt. Veel mensen missen dat enorm, maar houden wel veel van hun partner en willen de relatie dus niet verbreken. Een open relatie biedt dan uitkomst. Je kunt wel seks hebben met anderen, maar tegelijkertijd heb je nog wel een relatie met degene waar je verliefd op bent.

Praten en veiligheid
Zodra je dan iemand hebt gevonden waarmee je een open relatie hebt, is het belangrijk om veel met elkaar te praten. Vooral in het begin moet je duidelijke afspraken maken over wat wel en niet kan. Zo kan de een het wel prima vinden dat je met iemand zoent, maar vindt hij/zij wel dat seks een stapje te ver is. De lijn moet duidelijk zijn om ervoor te zorgen dat de relatie wel goed blijft.

Dan is er nog de veiligheid. De kans is groot dat je alleen maar losse contacten hebt, en het niet veel vaker doet met dezelfde persoon (behalve je partner). In dat geval zul je altijd een condoom moeten gebruiken om niet alleen een zwangerschap tegen te gaan, maar ook om ervoor te zorgen dat je geen seksueel overdraagbare aandoening zult oplopen. Wees ook hierover duidelijk tegen je partner en zeg het eerlijk wanneer je geen condoom gebruikt hebt. Het is niet de bedoeling dat ook jouw partner een soa oploopt omdat jij geen zin had om een condoom te gebruiken. Zeg het ook wanneer het al te laat is en je alweer seks hebt gehad met je partner. Op deze manier kunnen jullie beide een test doen om zeker te weten dat alles goed is.

Ook wanneer je afspreekt met mensen die je alleen zult ontmoeten voor seks, moet je dit doen wanneer je niet helemaal alleen bent. Afspreken in je eigen huis is niet erg verstandig, dus doe het dan in een hotel bijvoorbeeld. Drink eerst wat en kijk of je je er goed bij voelt om iets te doen met een ander. Let op: een open relatie betekent niet perse dat je echt op zoek gaat naar andere seksuele contacten. Het kan ook zijn dat wanneer je uitgaat, je iemand leuks tegenkomt. Je zocht er dan niet naar. In dat geval kun je dan bijvoorbeeld met diegene zoenen. Ook dit moet je bespreken in het begin van de relatie. De een wil namelijk echt op zoek naar andere sekspartners, terwijl de ander het gewoon op zijn/haar pad laat komen. Wees duidelijk over wat je wil en nodig hebt.

Ten slotte kun je natuurlijk altijd besluiten dat een open relatie niets voor jou is. Wees dan niet bang om dit te zeggen tegen je partner. Je had niet geweten dat het niets voor jou was, als je het nooit geprobeerd had. Misschien was het wel een leuke ervaring, maar dan weet je nu dat het niet voor jou is weggelegd, en ook dat is helemaal prima. Als jouw partner hier niet mee akkoord gaat, kun je waarschijnlijk beter uit elkaar gaan. De relatie moet ondanks alles goed zijn en natuurlijk goed blijven.

Sexdating  geilzoeken.nl  sexspeuren